Великодня випічка від переможців!

Рецепт паски від Марії Соломченко

Складові:

  • молоко 500 г;
  • цукор 300 г;
  • 8 яєць;
  • 50 г дріжджів;
  • 1 пачка вершкового масла;
  • 2 упаковки ваніліну;
  • 3 ч. ложки солі;
  • 100 г родзинок;
  • 50 г горіхів;
  • цукати за бажанням;
  • 800-900 г борошна.

Для обмазки паски 1 білок збити з цукром 0,5 склянки і наверх присипку, і що побажаєте.

Як готувати тісто.

Підігріти 250 г молока і розчинити в ньому дріжджі, додати 2 стакани цукру і борошна, трохи перемішати все і поставити на 3-4 години, щоб підійшло. Родзинки замочити і поставити молоко (те, що залишилося), масло.

Яйця з жовтком збити міксером разом з цукром і сіллю. У тісто додати молоко, масло, масу (ту, що збивали), і перемішати. Додати родзинки і цукати за бажанням, і борошно, щоб тісто було в’язким, і залишити на пару годин. Тісто підніметься добре. Розкладаємо по формах, перед цим змастити формочки маслом. Випікати при 180 градусах, потім зменшити температуру.

Коли паски готові, робимо глазур. Білок і цукор збити в міксері, змастити всі паски і додати присипку за бажанням. Всім смачного.

Бабусин рецепт паски від Ірини Зобової

Вам знадобляться:

  • 1 л. топленого молока;
  • 1 кг. цукру;
  • 500 гр. слив. масла;
  • 10 яєць;
  • 3 жовтки;
  • 150 гр. свіжих дріжджів.

Яйця злегка збити, масло порізати шматочками, змішати всі продукти з теплим молоком і залишити в теплому місці на 8-12 годин (сміливо залишайте на ніч).

Потім всипати:

  • 1 ч. ложку солі;
  • 200 гр. запарених родзинок;
  • 2-3 пакетики ванільного цукру;
  • 2 ст. ложки коньяку;
  • приблизно 2,5 кг борошна.

Вимішувати м’яке, в’язке тісто, вмочуючи руки в соняшникову олію. Поставити тісто на відпочинок на годину-півтори, поки воно не збільшиться вдвічі. Накладати 1/3 частину формочки, почекати поки підійде майже до країв і випікати при температурі 180 градусів до готовності.

Верхівки охоловших пасок змастити глазур’ю, прикрасити.

Паска “Царська” від Аліни Ларіонової

Складові:

  • 500 г свіжого сиру;
  • 3 яйця;
  • 100 г вершкового масла;
  • 200 г сметани;
  • 1/2 склянки цукрового піску;
  • ванілін;
  • по 1/5 склянки родзинок, мигдалю, кураги, цукатів.

Приготування:

  1. Протріть сир через сито двічі.
  2. Перекладіть сир в каструлю і додайте масло, яйця і сметану. Перемішайте дерев’яною ложкою або лопаткою.
  3. Поставте каструлю на плиту і нагрівайте, помішуючи ложкою. Як тільки суміш почне закипати, зніміть її з вогню і поставте в холодну воду (наприклад, в миску з холодною водою). Помішуйте, поки не охолоне.
  4. У сирну масу додайте цукор і ванілін. Перемішайте.
  5. Вистеліть форму з отворами х/б тканиною і викладіть в неї сирну масу. Залиште на кілька годин, щоб стекла сироватка.
  6. У масу, що загустіла, додайте подрібнені горіхи і сухофрукти. Перемішайте.
  7. Викладіть знову в форму, вистелену тканиною. Накрийте краями тканини і поставте зверху гніт.
  8. Приберіть на ніч в холодильник.
  9. На наступний день переверніть паску на тарілку і прикрасьте її ?