Великодня випічка від переможців!
Рецепт паски від Марії Соломченко ❤
Складові:
- молоко 500 г;
- цукор 300 г;
- 8 яєць;
- 50 г дріжджів;
- 1 пачка вершкового масла;
- 2 упаковки ваніліну;
- 3 ч. ложки солі;
- 100 г родзинок;
- 50 г горіхів;
- цукати за бажанням;
- 800-900 г борошна.
Для обмазки паски 1 білок збити з цукром 0,5 склянки і наверх присипку, і що побажаєте.
Як готувати тісто.
Підігріти 250 г молока і розчинити в ньому дріжджі, додати 2 стакани цукру і борошна, трохи перемішати все і поставити на 3-4 години, щоб підійшло. Родзинки замочити і поставити молоко (те, що залишилося), масло.
Яйця з жовтком збити міксером разом з цукром і сіллю. У тісто додати молоко, масло, масу (ту, що збивали), і перемішати. Додати родзинки і цукати за бажанням, і борошно, щоб тісто було в’язким, і залишити на пару годин. Тісто підніметься добре. Розкладаємо по формах, перед цим змастити формочки маслом. Випікати при 180 градусах, потім зменшити температуру.
Коли паски готові, робимо глазур. Білок і цукор збити в міксері, змастити всі паски і додати присипку за бажанням. Всім смачного.
Бабусин рецепт паски від Ірини Зобової ❤
Вам знадобляться:
- 1 л. топленого молока;
- 1 кг. цукру;
- 500 гр. слив. масла;
- 10 яєць;
- 3 жовтки;
- 150 гр. свіжих дріжджів.
Яйця злегка збити, масло порізати шматочками, змішати всі продукти з теплим молоком і залишити в теплому місці на 8-12 годин (сміливо залишайте на ніч).
Потім всипати:
- 1 ч. ложку солі;
- 200 гр. запарених родзинок;
- 2-3 пакетики ванільного цукру;
- 2 ст. ложки коньяку;
- приблизно 2,5 кг борошна.
Вимішувати м’яке, в’язке тісто, вмочуючи руки в соняшникову олію. Поставити тісто на відпочинок на годину-півтори, поки воно не збільшиться вдвічі. Накладати 1/3 частину формочки, почекати поки підійде майже до країв і випікати при температурі 180 градусів до готовності.
Верхівки охоловших пасок змастити глазур’ю, прикрасити.
Паска “Царська” від Аліни Ларіонової ❤
Складові:
- 500 г свіжого сиру;
- 3 яйця;
- 100 г вершкового масла;
- 200 г сметани;
- 1/2 склянки цукрового піску;
- ванілін;
- по 1/5 склянки родзинок, мигдалю, кураги, цукатів.
Приготування:
- Протріть сир через сито двічі.
- Перекладіть сир в каструлю і додайте масло, яйця і сметану. Перемішайте дерев’яною ложкою або лопаткою.
- Поставте каструлю на плиту і нагрівайте, помішуючи ложкою. Як тільки суміш почне закипати, зніміть її з вогню і поставте в холодну воду (наприклад, в миску з холодною водою). Помішуйте, поки не охолоне.
- У сирну масу додайте цукор і ванілін. Перемішайте.
- Вистеліть форму з отворами х/б тканиною і викладіть в неї сирну масу. Залиште на кілька годин, щоб стекла сироватка.
- У масу, що загустіла, додайте подрібнені горіхи і сухофрукти. Перемішайте.
- Викладіть знову в форму, вистелену тканиною. Накрийте краями тканини і поставте зверху гніт.
- Приберіть на ніч в холодильник.
- На наступний день переверніть паску на тарілку і прикрасьте її ?