Смачна піца для всієї родини
Піца – одна з найулюбленіших страв кожного пересічного українця. Цією стравою люблять ласувати і дорослі, і діти. Звичайно, можна піти до піцерії та насолодитись італійською стравою, але немає нічого смачнішого, ніж піца домашнього приготування!
Сьогодні ми поділимося з вами рецептом смачної піци, що буде до вподоби всій вашій родині. Багато овочів, соковита начинка та хрустка скоринка нікого не залишить байдужим.
Для приготування тіста вам знадобляться такі інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 175 грамів
- Сіль – ¼ ч. л.
- Цукор – 2 ч. л.
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Вода питна – 125 мл
- Олія рослинна – 2 столові ложки
Для начинки:
- Паста томатна або томатний соус – 1 столова ложка
- Цибуля невелика ріпчаста – 1 штука
- Оливки без кісточок – 10 штук
- Перець болгарський – 2 штуки
- Помідори черрі – 7 – 8 штук
- Ковбаса салямі – 200 грамів
- Сир твердий – 150 грамів
Спеції:
- Базилік сушений мелений – 0,5 ч. л.
- Орегано сушений мелений – ¼ ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Часник сушений мелений – 0,5 ч. л.
- Петрушка сушена мелена – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком
А тепер розпочнемо приготування тіста. У глибокій мисці змішайте борошно, сіль, цукор, дріжджі до однорідної консистенції. У теплу воду (40-50С) додайте одну столову ложку рослинної олії. Ретельно перемішайте всю суміш до однорідного стану. Додайте отриману суміш до сухих інгредієнтів. Замісіть однорідне тісто, після чого перекладіть його на кухонний стіл. Місіть тісто протягом 2 – 3-х хвилин. Покладіть замішане тісто в миску, змащену рослинною олією, та накрийте рушником, після чого поставте в тепле місце приблизно на 40 хвилин. За цей час об’єм тіста повинен збільшитися удвічі.
Тепер займемось начинкою. Перець та лук поріжте соломкою. Помідори (5-6 штук) з томатною пастою і спеціями необхідно подрібнити у блендері до однорідної кашоподібної консистенції. Ковбасу та оливки наріжте кільцями товщиною 5 мм. Розігрійте духовку до 200 – 220 градусів.
Повертаємось до тіста. Розділіть його на 2 рівні частини та розкачайте їх в пласти товщиною до 1,5 см. Далі перенесіть отримані пласти у форму для випікання.
На поверхню тіста вилийте половину маси із подрібнених томатів і посипте сиром. Зверху хаотично розкладіть кільця ковбаски, цибулі, солодкий перець, оливки і половинки помідорів черрі.
Запікати піцу необхідно у розігрітій духовці приблизно 25-30 хвилин. Наріжте її невеликими шматочками та насолоджуйтесь неймовірним смаком.