Рецепт солянки з ковбасою
Солянка з ковбасою – смачна і ароматна страва, те що потрібно для сімейного обіду. Можливо, саме тому солянка закохує в себе з першої ложки.
Для приготування Вам знадобиться:
- 150 г вареної ковбаси “Ретро з молоком”,
- 150 г копченої ковбаси “Салямі Гайдамацька”,
- 100 г сирокопченої ковбаси,
- 4 картоплини,
- 200 г солоних огірків,
- 1 болгарський перець,
- 1 цибулина,
- 2 зубки часнику,
- 1 пучок зелені (кріп, петрушка),
- 0,5 лимона,
- 100 г консервованих оливок,
- 1 ст. ложка томатної пасти,
- 2 ст. ложки рослинної олії,
- 2 лаврові листки,
- 3 горошини духмяний перцю,
- чорний мелений перець та сіль за смаком,
- 2 л води.
Приготування:
1. Всі овочі помийте і очистіть. Картоплю поріжте невеликими кубиками. Болгарський перець і солоні огірки поріжте соломкою. Дрібно поріжте цибулю. Подрібніть зелень. Часник пропустіть через ступку.
2. Варену ковбасу поріжте невеликими кубиками, а копчену – тонкими кружочками.
3. У киплячу підсолену воду покладіть картоплю, лавровий лист, духмяний перець і варіть до готовності картоплі приблизно 20 хвилин.
4. Ковбасу обсмажте в рослинному маслі, помішуючи, протягом 3-5 хвилин. Потім додайте цибулю, болгарський перець і готуйте ще 5-7 хвилин. Томат трохи розведіть водою, додайте до ковбаси і готуйте на середньому вогні 3 хвилини.
5. Додайте часник, перемішайте і відправляйте обсмажену ковбасу з овочами в каструлю до картоплі.
6. Через 5-7 хвилин закиньте в солянку з ковбасою солоні огірки і готуйте 5 хвилин. В кінці додайте оливки, зелень, посоліть і поперчіть за смаком.
7. Дайте солянці з ковбасою настоятися 10 хвилин і подавайте. До речі, чим довше постоїть солянка, тим більш насиченим буде смак.
Ідеально смакує з ніжною сметаною!