Рецепт картопляної запіканки з сиром

Хочеться чогось смачненького сирного-пресирного?

Готуємо картопляну запіканку. У рецепті використовується три види сиру: плавлений, твердий голландський і пармезан. Плавлений сир повинен бути м’яким, типу «Янтар» або «Дружба» картопля при запіканні насичуєтеся вершковим маслом, яке входить до його складу. Пармезан – додає запіканці чудовий сирний аромат, його витрачається зовсім небагато. За смаком можна додати улюблені трави і часник. Із зазначених інгредієнтів виходить 5-6 порцій.

Нам знадобляться:

1 кг сирої картоплі

150 г твердого сиру

200 г плавленого рідкого сиру типу «Янтар»

50 г пармезану

0,3 ч.л. солі

1 ст.л. рослинного масла для змащування форми

Картоплю очистити від шкірки, вимити, нарізати пластинками 3 мм завтовшки. Твердий сир натерти на тертці. Пармезан натерти на тертці. З’єднати сири з плавленим сиром. Перемішати. Картоплю посолити (1/3 ч.л. солі на 1 кг картоплі). 1/2 частини сирної суміші додати до картоплі.

Перемішати. Викласти картопляно-сирну масу в змащену маслом форму для випічки. Зверху викласти частину сирної суміші. Розрівняти ложкою.

Випікати картопляну запіканку в попередньо розігрітій до 160 градусів духовці 50 хвилин -1 годину. Такий довгий час потрібно випікати, щоб картопля не залишилося сирою. Якщо сирна скоринка почне підгоряти закрийте її листком фольги. Після виключення вогню в духовці, дайте запіканці дійти хвилин 15. Подавати теплою.

Смачного!