Ніжна запіканка з сиру
Існує безліч рецептів сирних запіканок з різними наповнювачами. Ми пропонуємо вам приготувати цей десерт з ваніллю. Солодку запіканку з сиру можна їсти і теплою, і холодною. Вона особливо добре смакує разом зі сметаною, медом, згущеним молоком або варенням.
Яйця курячі – 4 штуки
Сир – 750 г
Манна крупа – 4 столові ложки
Молоко – 1 стакан
Цукор – 4 столові ложки
Ванілін – 2 грами
Розпочнемо приготування:
Яйця перемішати з цукром (можна використовувати міксер).
Додати в суміш молоко, ванілін і ретельно розмішати.
Викласти сир в глибоку миску.
Додати до сиру манну крупу і суміш яєць, молока, цукру і ваніліну.
За бажанням можна додати фрукти або ягоди.
Все ретельно перемішати до зникнення грудочок сиру.
Для отримання однорідної маси можна використовувати блендер, тоді запіканка вийде ще більш пишною і ніжною.
Змастити вершковим маслом розігріту форму і вилити в неї масу з сиру.
Поставити форму в духовку, розігріту до 200 градусів на 40-45 хвилин.
Після готовності вийняти форму з духовки і дати запіканці охолонути.
Подавати зі сметаною, згущеним молоком або джемом.
Запіканка з сиру – ідеальний варіант для ситного сніданку або легкого вечері. Тож бажаємо Вашій родині смачного!