Які існують ковбаси?
Хоч ковбаса – це лише один продукт, але має він безліч різновидів!
У кожного з нас є свій фаворит. А якщо Ви так і не визначилися яка ковбаса смакує саме Вам або чим вона відрізнятися одна від одної, то ми допоможемо в цьому.
Тож, які види ковбаси існують?
• Варена;
• Варено-копчена;
• Напівкопчена;
• Сирокопчена;
• Сиров’ялена
Варена ковбаса
Варена ковбаса готується з фаршу, який піддається варінню та смаженню, або виключно варінню. Існують структурні та безструктурні варені ковбаси.
Структурні – які мають на зрізі шматочки сала або м’яса. Наприклад, ковбаса Любительська або Столична.
Безструктурні – які на зрізі мають однорідний фарш. Найвідомішими представниками цього виду є Докторська, Молочна, Останкінська.
Варено-копчена
Також готується з фаршу та сала, піддається варінню. А потім ще копченню в спеціальних камерах за температурою +40- +65°. До цього виду ковбаси входить більше прянощів та спецій.
Напівкопчена
Щоб приготувати такий вид ковбаси, спочатку її смажать, далі піддають копченню і тільки потім варять. При такій технології та термообробці спостерігається найменша втрата ваги.
Сирокопчена
Цей вид ковбаси має найбільший строк зберігання, цьому її виробляють з відбірної сировини, ретельно зберігаючи технологію. До складу входить велика кількість спецій. Для того, щоб ковбаса була якісна, процес її приготування повинен займати не менше, ніж 30 діб.
Сиров’ялена
Сиров’ялені вироби готуються з найкращих сортів м’яса в результаті багатоступеневої сушки. М’ясо перед приготуванням потрібно витримати у маринаді. Після цього процес холодного копчення проходить на протязі 3-4 діб, далі воно висушується.
Тепер Ви знаєте як виготовляються основні види ковбаси, а щоб дізнатися як вони смакують – завітайте до Ковбас Маркет та скуштуйте!