Як правильно зберігати сир?
Сир – це молочний продукт, що має різні терміни придатності. В залежності від виду сиру та способу його зберігання можна продовжити життя сиру. Ковбас Маркет з радістю поділиться інформацією як зробити це щоб не постраждали смак та якість сиру.
Твердий сир
Такого роду продукт відрізняється щільністю і відсутністю дірочок. Як правило, твердий сир знаходиться в спресованому стані строком від півроку і вище, за рахунок чого отримує подібну консистенцію. До найбільш поширених сирів належать «Пармезан» і «Едам».
При правильному зберіганні тверді сири довше інших зберігають смакові якості і зовнішній вигляд. Однак, якщо холодильник старий, не варто запасатися продуктом на тривалий період. Щоб сир пролежав 7-10 днів (максимальний період зберігання в холодильнику) необхідно постійно перевіряти його на наявність плісняви.
Щоб уникнути цвілі на скоринці сиру, помістіть в його упаковку кілька кубиків тростинного цукру. У випадках, якщо ви віддаєте перевагу перекладати молочний продукт в іншу упаковку, віддавайте перевагу пергаментному паперу.
Оптимальним температурним режимом для зберігання твердих сирів прийнято вважати показник в 4-11 градусів, при цьому вологість повинна бути не менше 85%. Не варто перекладати сир з одного відсіку холодильника в інший, оскільки через різких перепадів продукт почне псуватися в 1,5 рази швидше.
Перед тим як приступати до трапези, витягніть сир з холодильника, розпакуйте і залиште на 1 годину, щоб вивітрилися всі сторонні запахи. Якщо ви не з’їли весь сир після нарізки, оберніть його поліетиленом, зробіть кілька дірочок і кладіть в холодильник. У такому вигляді продукт не завітриться в найближчі 6-8 годин.
М’який сир
При виготовленні таких сирів не проводиться ретельна обробка, внаслідок чого на полицях магазинів можна зустріти продукти без оболонки. Яскравими представниками м’яких сирів прийнято вважати Тофу, Філадельфію, Маскапоне, Моцареллу. За смаковими якостями продукти дуже різняться, вони бувають вершковими, грибними, з додаванням бекону.
Важливою особливістю зберігання м’яких сирів прийнято вважати низький температурний режим. Продукт може пролежати в холодильнику при мінусових температурах близько 3 діб.
Як і інші види, сир такого роду потрібно ретельно упакувати, перш ніж відправити в холодильник. Відмінним варіантом стане пластиковий герметичний контейнер або ж емальована ємність, щільно закрита кришкою.
Не можна зберігати м’який сир з молочною продукцією іншого виду, інакше він вбере в себе запах і почне псуватися з неймовірною швидкістю.
Тож дотримуйтесь цих порад і сир з Ковбас Маркет завжди буде радувати вас своєю свіжістю!